پايان هر دوره آموزشي معمولا شيرين و شروع دوره بعدي معمولا سخت است .کلاس ششم، يکي از مهمترين پايه هاي تحصيلي است چرا که دانش آموز بعد از آن بايد وارد دوره اي جديد و البته جدي تر از قبل شود.به همين دليل است که
همان طور که گفته شد، بعد از پايان مقطع ششم، دانش آموز بايد براي ورود به دوره متوسطه و بعد از آن دانشگاه آماده شود.
با توجه به نظام جديد آموزش و پرورش متاسفانه بسياري از دانش آموزان با حساسيت اين دوره از زندگيشان آشنايي کافي ندارند.
جاي تعجبي نيست که در پايان مقطع، دانش آموزان براي ورود به يک مدرسه عالي رتبه تلاش کنند. پس اين وظيفه مهم به دوش پدر و مادر و ساير اطرافيان است، تا دانش آموز را از اهميت اين مسئله آگاه کرده و وي را در مسير درست قرار دهد.
البته انجام اين کار به صورت تمام و کمال و بدون نقص از عهده اطرافيان خارج است، چرا که تخصص انجام اين کار را ندارند.
پس بهترين روش براي برنامه ريزي درسي پايه ششم استفاده از مشاوران متخصص و فعال در اين حوز است.
قبل از اينکه به سراغ برنامهريزي درسي کلاس ششم برويد، به طور کلي بايد مهمترين نکات و قواعد برنامهريزي درسي را بدانيد.
در واقع فرقي نميکند که دانشآموز چه پايهاي باشيد، اگر از اين قواعد و نکات برنامهريزي اطلاعي نداشته باشيد، نميتوانيد براي مقطع مورد نظر خود، برنامهريزي نماييد.
مهمترين نکته که بايد براي شروع هر برنامه درسي به آن توجه کنيد:
برنامه هر دانشآموز بايد مختص خودش باشد
استفاده از يک برنامه گروهي نظير پکيجهاي آموزشي که از نحوه برنامهريزي درسي تا آموزش معلم در کلاس به صورت گروهي اجرا ميشود، خيلي وقت است که طرفدار ندارد.
چون مهمترين اصل که توجه به ويژگيهاي شخصيتي و توان يادگيري دانشآموز بوده در اين روش توجه نشده است.
اولين نکته در طراحي يک برنامه درسي موفق، توجه به ويژگيهاي خاص هر دانشآموز در زمان مطالعه و يادگيري و همچنين سبک زندگي و عادات رفتاري او است.
چون همه دانشآموزان به يک ميزان مشخص درس نميخوانند، در يک ساعت مشخص نميخوابند، ميزان ساعات تفريح و گردش براي آنها متفاوت است و هر کدام، يک توان و ظرفيت محدودي براي مطالعه و درس خواندن دارند.
بنابراين بهتر است براي شروع برنامهريزي، هر دانشآموزي متناسب با نيازهاي خود، متناسب با اهداف خود و همچنين سبک زندگي و عادات مطالعه خود برنامه بريزد.
هيچ کس بيشتر از يک مشاور حرفهاي يا معلم باتجربه نميتواند برنامه کاملي را براي مطالعه و برنامه ريزي درسي يک دانش آموز تدوين کند.
اگر ميخواهيد که اصولي درس بخوانيد و در سريعترين زمانهاي ممکن درسهاي خود را ياد بگيريد بايد از کمک يک معلم خصوصي باتجربه کمک بگيريد.
به خاطر داشته باشيد که توانايي هر دانش آموز به نسبت دانش آموز ديگر متفاوت است. بنابراين شما نمي توانيد انتظار داشته باشيد که يک برنامه درسي براي تماي دانش آموزان و يا فرزندانتان مناسب باشد.
به نقاط ضعف دانش آموز توجه کنيد و روي بهبود شرايط تمرکز کنيد. سعي کنيد بدون اينکه برنامه خسته کننده به نظر برسد، ساعات بيشتري به درس مورد نظر زمان اختصاص دهيد.
دروس سخت و آسان را در کنار هم قرار دهيد. به عنوان مثال درس رياضي و هديه هاي آسماني در يک روز، درس علوم و فارسي در روز ديگر.
برنامه ريزي درسي پايه دهم تجربي
تفاوت رشته نرم افزار با فناوري اطلاعات
درسي ,برنامه ,يک ,دانش ,آموز ,بايد ,دانش آموز ,برنامه ريزي ,ريزي درسي ,درسي پايه ,برنامهريزي درسي
درباره این سایت